Prăjitură cu mere după reţeta bunicii

24 februarie 2017   Din țară

Doamna Suciu Clementina din localitatea Braniştea ne-a trimis reţeta de prăjitură cu mere pe care a moştenit-o de la bunica ei.

De ce ai nevoie pentru prăjitură

Pentru foi

2 ouă

9 linguri zahăr

9 linguri ulei

9 linguri lapte

12 linguri făină

1 praf de copt

1 praf de sare

Pentru umplutură

1 kg mere

zahăr, după gust

scorţişoară

Cum se prepară

Se mixează ouăle întregi cu zahărul, se adaugă uleiul şi se mixează până se încorporează. Într-un alt bol amestecăm făina cu praful de copt şi o adăugăm amestecului precedant alternând cu laptele.

Se curăţă merele, se dau pe răzătoare sau se taie felii şi se călesc cu zahăr până scade sucul pe care-l lasă. Când sunt călite se adaugă un pic de scorţişoara (1/2 linguriţă) şi se lasă să se răcorească.

Se tapetează tava cu foaie de copt sau unt (a mea a avut 25 cm/30 cm) şi se toarnă jumatate din aluat care se coace 10-12 minute la 180 grade C (foc potrivit), în cuptor preîncălzit. Se scoate şi se pune amestecul de mere călite deasupra apoi se toarnă şi restul de aluat şi se mai coace cca. 40 de minute. Se taie după ce s-a răcit complet. Se serveşte cu sau fără zahăr pudră.

Mai multe