Prăjitură cu mere şi biscuiţi
Mulţumim Erikăi Buhai pentru o delicioasă reţetă de prăjitură cu mere şi biscuiţi.
Ingrediente
Pentru blat 6 ouă 120 g zahăr 1/2 plic praf de copt 150 g făină 1 praf de sare 50 ml apă caldă
4 mere
100 g unt
10 g stafide
rom
100 g zahăr
biscuiţi raşi
scorţişoară
Mod de preparare
Pentru blat: separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile cu 40 ml de apă caldă. Adaugi treptat zahărul şi mixezi până obţii bezea. Într-un alt vas baţi gălbenuşurile cu 10 ml de apă caldă, apoi le pui peste albuşuri. Amesteci făina cu praful de copt, sarea, după care o torni peste albuşuri şi amesteci uşor. Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie
de copt şi dai la cuptorul preîncălzit până trece testul scobitorii. Laşi să se răcească, apoi tai blatul în două.
Pentru umplutură: cureţi merele de coajă şi sâmburi, apoi le dai prin răzătoare şi le căleşti cu zahărul, untul şi stafidele. Amesteci uşor şi laşi să fiarbă la foc mic până scade din zeamă. La sfârşit adaugi romul.
Pentru decor: dai prin răzătoare biscuiţii. Pe o tavă aşezi prima parte din blat, pui o treime din umplutură, apoi aşezi cea de-a doua foaie. Deasupra torni restul de cremă, uniformizezi şi presari biscuiţii raşi şi scorţisoara. Laşi prăjitura cu mere şi biscuiţi la rece câteva ore înainte să o tai.
Prăjitură cu morcovi (reţetă de post)
Prăjitură cu morcovi (reţetă de post)
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.