Prăjitură cu nucă şi vişine
O prăjitură cu o cremă fină şi uşor acrişoară de la vişine. Reţeta o avem de la doamna Daliana Trifa din Oradea.
De ce avem nevoie pentru prăjitură cu nucă şi vişine
Pentru foaie
250 g făină
140 g untură
70 g zahăr
1 ou
1 plic praf de copt
smântână cât cuprinde
Pentru cremă
100 ml cafea
150 g zahăr
2 linguri cacao
3 gălbenuşuri
150 g zahăr pudră
bomboane decorative
1 pachet margarină
Pentru blat
6 ouă
250 g zahăr
200 g nuci măcinate
3 linguri făină
vişine fără sâmburi
gem de căpşuni
Cum se prepară prăjitura cu vişinea şi nuci
Se face o foaie din ingredientele de mai sus, care se întinde în tava. Peste ea se pune gem de căpşuni şi vişine din compot sau vişinată.
Se face un blat din 6 ouă, 250 g zahăr, 200 g nuci măcinate, 3 linguri făină. Se bat albuşurile spumă, după care se adaugă zahărul. Când zahărul s-a topit se adaugă şi gălbenuşurile, nuca iar, la final, se încorporează făina. Se toarnă peste vişine şi se coace la foc potrivit cam 30-35 minute.
Crema: 100 ml cafea se fierbe cu 150 g zahăr şi 2 linguri cacao. Când s-a răcit, se amestecă cu 3 gălbenuşuri şi 150 g zahăr pudră şi la urmă margarina frecată.