Prăjitură cu rom
Îi mulţumim domnului Dorin Mihai Suciu, din Braniştea, pentru această apetisantă reţetă de prăjitură cu rom.
Ingrediente
1 plic budincă de ciocolată 375 ml apă minerală 7 linguri ulei 1 lingură oţet 240 g zahăr 240 g făină 2 linguri cacao 1 praf sare 1 esenţă rom 1 linguriţă zahăr vanilat 1 linguriţă rasă de bicarbonat zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare
Combini, într-un bol, apa, uleiul, oţetul şi zahărul. Mixezi, la viteză mică, până când se topeşte zahărul. Amesteci făina cu cacaua, zahărul vanilat şi cu budinca de ciocolată, le cerni şi le încorporezi, în ploaie, în ingredientele lichide. Omogenizezi, ca să scapi de eventualele cocoloaşe, apoi adaugi sarea, bicarbonatul şi esenţa. Mixezi până când obţii o compoziţie omogenă. Torni aluatul într-
o tavă tapetată şi îl dai la cuptor până când trece testul scobitorii. Decorezi prăjitura cu zahăr pudră.