Prăjitură cu vişine şi cremă de vanilie
Mulţumim Georgetei Dobrin din Bucureşti pentru această delicioasă reţetă.
Ingrediente Pentru foaia 1 4 ouă 4 linguri zahăr 3 linguri făină 2 linguri cacao ½ plic praf de copt
Pentru foaia 2
6 albuşuri
1 cană zahăr
1 cană făină
1 cană vişine, fără sâmburi
½ plic praf de copt
Pentru cremă
6 gălbenuşuri
200 g zahăr pudră
2 plicuri zahăr vanilat
250 g unt
1 fiolă esenţă de vanilie
Pentru glazură
1 plic budincă de căpşuni
350 ml compot de vişine
3 linguri zahăr
Mod de preparare
Pentru foaia 1, baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul şi mixezi până când se întăreşte, apoi încorporezi, unul câte unul, gălbenuşurile, făina, praful de copt şi cacaua. Torni compoziţia obţinută într-o tavă tapetată şi coci, la foc mediu, 20-25 de minute.
Pentru foaia 2, baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul, făina, praful de copt şi vişinele scurse. Coci la foc mediu 30 de minute.
Pentru cremă, freci gălbenuşurile cu zahărul până devin o spumă albicioasă. Adaugi zahărul vanilat şi fierbi pe baie de aburi până se îngroaşă. O dai deoparte şi, când s-a răcit complet, încorporezi, lingură cu lingură, untul frecat spumă separat şi esenţa de vanilie.
Pentru glazură, amesteci zahărul cu budinca şi cu câteva linguri de compot. Pui la fiert restul de compot şi când începe să clocotească încorporezi budinca. Laşi pe foc până se întăreşte.
Aşezi pe un platou prima foaie, întinzi crema de vanilie, a doua foaie şi glazura caldă. Dai la rece până a doua zi.