Prăjitură cu vişine şi nucă
Îi mulţumim doamnei Rada Adriana Mariana, din Oradea, pentru această reţetă apetisantă de prăjitură cu vişine şi nucă.
Ingrediente
Pentru blatul de cacao
4 ouă 4 lg zahăr 2 linguri ulei 4 lingură apă caldă 4 lingură făină 1 lingură cacao
Pentru bezea
6 albuşuri
220 g zahăr
100 g nuci prăjite şi mărunţite
1 cană vişine din compot, scurse
1 cană faină
Pentru cremă
6 gălbenuşuri
200 g zahăr
300 ml lapte
1 plic budincă de vanilie
3 plicuri zahăr vanilat
250 g unt
Pentru glazură
160 g ciocolată
20 g unt
50 ml frişcă lichidă
Mod de preparare
Pentru blatul de cacao, mixezi albuşurile cu un praf de sare până devin spumă, adaugi zahărul, mixând până se topeşte, pui gălbenuşurile pe rând, uleiul treptat, apa caldă lingură cu lingură, iar la final încorporezi făina amestecată cu pudra de cacao. Compoziţia o torni în tava (25*35 cm) tapetată cu hârtie de copt şi o dai la cuptor.
Pentru bezea, mixezi albuşurile cu un praf de sare până devin spuma, adaugi zahărul, iar la final pui făina amestecată cu nucile prăjite şi mărunţite şi vişinile, omogenizând cu o lingură. Torni în tava tapetată cu hârtie de copt şi dai la cuptor.
Pentru cremă, mixezi gălbenuşurile cu zahărul şi cu cel vanilat, budinca de vanilie o amesteci cu laptele rece, apoi îl omogenizezi cu gălbenuşurile. Pui cumpoziţia pe foc mic, amestecând mereu, până se îngroaşă crema. Acoperi crema cu folie alimentară şi o laşi să se răcească. Mixezi puţin untul şi încorporezi în el câte o lingură din crema răcită. Omogenizezi bine.
Pentru glazură, puu ingredientele într-o cratiţă, pe foc mic, amestecand mereu până obţii glazura.
La final, asamblezi prăjitura astfel: jos blatul de cacao, pui un strat de cremă, aşezi bezea şi torni glazura.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.