Prăjitură cu zmeură şi piure de castane
Ca de obicei, Anişoara Ursan din Cernavodă, jud. Constanţa ne răsfaţă cu reţete delicioase. Cum este şi cazul acestei prăjituri cu zmeură şi piure de castane.
Ingrediente(pentru forma patrata de 20/20 cm)
blat 200 g biscuiti 100 g ciocolata alba 100 g unt topit 150 g miez de nuca maruntit
250 g branza proaspata de vaci
75 g zahar pudra
200 g piure de castane(vreo 8 linguri)
200 g smantana
150 g zahar pudra
o mana de zmeura proaspata zdrobita
si inca o mana de zmeura proaspata
Preparare
Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maqruntit,cu ciocolata si untul topit.Se framanta bine pana la o omogenizare perfecta apoi asezam in strat uniform in tava,presand bine cu dosul unei linguri. Se mixeaza bine branza cu zaharul pana devine o crema legata si adaugam putin cate putin ,piureul de castane.Turnam deasupra biscuitilor si dam la rece cateva ore .Ideal ar fi de seara pana dimineata.Deasupra cremei de piure se aseaza cateva zmeure coapte ,repartizate uniform pe toata suprafata .Smantana se mizeaza la viteza maxima incorporanad catee putin zaharul pudra.Cand incepe sa se lege ,ca o frisca,adaugam zmeura zdrobita sau un pic de sirop apoi turnam si intindem cu grija deasupra zmeurei de pe stratul de crema de piure.Se mai lasa la rece cel putin 2 ore inante de a o taia in patrate.
Extrasfat;In creme se poate adauga gelatina deshidratata si topita la bain marin,pentru o intarire mai rapida
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora