Prăjitură-foi cu ciocolată
Îi mulţumim Gabrielei Cristina Cătălin din localitatea Fundulea pentru reţeta trimisă la redacţie!
Ingrediente Pentru foi 1 cană zahăr tos 1 cană lapte 1 cană ulei 2 linguriţe bicarbonat, stins cu oţet făină, cât cuprinde
Pentru cremă
1 l lapte
2 tablete ciocolată amăruie
400 g zahăr
5 linguri făină
1 pachet unt
Mod de preparare
Pentru foi, baţi bine ingredientele până când se topeşte zahărul, mai puţin făina, pe care o presari la final. Trebuie să obţii un aluat uşor de întins pe care-l tai în cinci biluţe. Le întinzi şi le coci pe fundul tăvii.
Pentru cremă, amesteci zahărul cu făina şi cu ciocolata ruptă, le pui în lapte şi aşezi vasul pe foc. Amesteci până când obţii o cremă omogenă, o dai deoparte, o laşi la răcit, apoi adaugi untul. Asamblezi prăjitura astfel: aşezi o foaie, întinzi crema, iar foaie şi tot aşa până termini ingredientele. Dai la rece.