Prăjitură „Frezia“

31 octombrie 2016   Din țară

A venit rândul unei noi reţete delicioase primită de la Adriana Mariana Rada din Oradea. De data aceasta prăjitura „Frezia“ este cea care ne-a făcut cu ochiul. Mulţumim!

Ingrediente Blat 1 7 albusurile 7 galbenusurile 7 linguri zahar 7 linguri faina.

Blat 2

10 albusuri batute spuma

1/2 kg zahar

250 gr nuca macinata

2 linguri faina

10 galbenusuri

250 gr zahar

1 vanilie

1/2 l lapte

6 linguri faina

250 gr unt

Glazura

2 linguri cacao

6 linguri zahar

50 gr unt

4 linguri apa

Mod de preparare

Pentru primul blat se bat spuma albusele cu zaharul apoi se adauga galbenusele si faina.Se coace la foc potrivit.

Pentru al doilea blat se bat spuma albusurile cu zaharul si vanilia apoi se adauga nuca macinata si faina. Se coace la foc potrivit.

Pentru crema, se pun galbenusurile frecate spuma cu zaharul si vanilia in laptele cald si amestecat cu faina. Se lasa pe foc mic pana se ingroasa. Cand e rece, se amesteca cu 250 gr unt.

Pentru glazura se pune pe foc mic cacaua, zaharul si apa pana da in 2-3 clocote apoi, se adauga untul, se ia de pe foc si se amesteca bine pana se topeste tot untul. Se lasa la racit putin apoi se pune peste prajitura.

Asamblare: Blat 2, 2/3 crema, Blat 1, 1/3 crema, Glazura. Şi repeţi.

Se taie in forme dorite.

Mai multe