Prajitură răsturnată cu portocale

25 februarie 2014   Din țară

Reţeta aceasta am primit-o de la cititoarea noastră Ana Maria Badia. Vă mulţumim! Nu uitaţi că aşteptăm în continuare reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Ingrediente:

Pentru aluat: 220 g zahăr 150 g faină 4 oua 150 g unt 1 linguriţă extract de vanilie

2 portocale

100 g zahăr

Mod de preparare:

Pentru inceput încingeţi cuptorul la 160 C. Apoi tăiaţi portocalele în felii subţiri şi aşezaţi-le într-o formă rotundă de prajitură. Presăraţi zahărul peste feliile de portocale şi daţi la cuptor până ce zahărul s-a topit şi s-a caramelizat uşor.

Mixaţi ouăle, zahărul şi extractul de vanilie până ce compoziţia îşi triplează volumul. Apoi incorporaţi făina şi untul topit. Turnaţi compoziţia peste feliile de portocală caramelizate şi daţi la cuptor până ce prajitura capătă o culoare aurie şi trece testul cu scobitoarea.

Când prăjitura este gata scoateţi-o din cuptor, aşezaţi o farfurie deasupra şi cu mare grijă, răsturnaţi prăjitura.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititoarele noastre şi aparţin acestora. 

Mai multe