Prăjitură simplă cu mere
Nu ai cum să dai greş când prepari o prăjitură cu mere. De asta ne asigură doama Ioana Ungureanu.
De ce ai nevoie pentru prăjitură
Pentru blat
2 oua
9 linguri zahar pudra
9 linguri ulei
9 linguri lapte
12 linguri faina
1 praf de copt
esenta vanilie
Pentru umplutură
1 kg mere
zahar dupa gust
2 linguri ulei
Cum se prepară prăjitura
Se dau merele curatate de coaja si samburi pe razatoare si se pun la calit cu 2 linguri ulei si zahar, dupa gust.
Pentru blat, mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Punem peste oua,zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul, laptele si mixam. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si mixam usor.Tapetam cu hartie de copt o tava cu dimensiunea 20×30 si punem o jumatate din compozitie si dam la cuptorul preincalzit 10-15 minute pana ce blatul prinde consistenta. O scoatem si intindem uniform merele calite si peste mere punem jumatatea cealalta de compozitie si dam la cuptor pentru aproximativ 30 minute. Cand s-a racit o pudram cu zahar.