Prăjitură simplă cu mere

21 iulie 2017   Din țară

Nu ai cum să dai greş când prepari o prăjitură cu mere. De asta ne asigură doama Ioana Ungureanu.

De ce ai nevoie pentru prăjitură

Pentru blat

2 oua

9 linguri zahar pudra

9 linguri ulei

9 linguri lapte

12 linguri faina

1 praf de copt

esenta vanilie

Pentru umplutură

1 kg mere

zahar dupa gust

2 linguri ulei

Cum se prepară prăjitura

Se dau merele curatate de coaja si samburi pe razatoare si se pun la calit cu 2 linguri ulei si zahar, dupa gust.

Pentru blat, mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Punem peste oua,zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul, laptele  si mixam. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si mixam usor.Tapetam cu hartie de copt o tava cu dimensiunea 20×30 si punem o jumatate din compozitie si dam la cuptorul preincalzit 10-15 minute pana ce blatul prinde consistenta. O scoatem si intindem uniform merele calite si peste mere punem jumatatea cealalta de compozitie si dam la cuptor pentru aproximativ 30 minute. Cand s-a racit o pudram cu zahar.

Mai multe