Prăjitură tăvălită
Mulţumim lui Cătălin Adrian Mureşan din Bucureşti pentru această reţetă.
Ingrediente Pentru blat 280 g făină 200 g zahăr pudră 2 linguri miere 2 ouă 30 g unt 100 ml lapte 2 linguri praf de copt zeama de la 1 lămâie
Pentru glazură
200 g zahăr
200 g margarină
40 g cacao
5 linguri lapte
5 linguri rom
300 g nucă
Mod de preparare
Amesteci zahărul cu ouăle, mierea, laptele şi untul. Omogenizezi ingredientele până când obţii o spumă, apoi adaugi praful de copt stins cu zeama de lămâie şi presari făina în ploaie, amestecând uşor cu o paletă. Torni aluatul într-o tavă tapetată şi dai la cuptorul încins. Îl laşi la răcit. Pentru glazură, amesteci toate ingredientele, pui vasul pe foc până se îngroaşă, dai deoparte şi încorporezi romul. Tai blatul cubuleţe, le dai prin glazură, le aşezi pe un grătar, apoi le tăvăleşti prin nuca măcinată.