Prăjitura tăvălită cu cocos
Doamna Ioana Ungureanu din Slatina ne-a încâtat privirea cu una dintre cele mai gustoase prăjituri din copilărie.
Ai nevoie de
Pentru aluat
3 ouă
2 căni zahăr
esenţă
1 cană lapte
1 cană ulei
3 căni făină
1 plic praf de copt
Pentru sirop
200 g zahăr
100 ml lapte
200 g margarină sau unt
2 linguri cacao
1 esenţă rom
Pentru decor
200 g cocos
Cum se prepară
Mixezi, 3-4 minute, ouăle cu zahărul şi cu esenţa de rom, după gust, apoi torni uleiul, laptele şi baţi continuu. Amesteci făina cernută cu praful de copt şi le încorporezi în ingredientele umede. Vei obţine un aluat cremos pe care-l torni într-o tavă tapetată, îl nivelezi şi îl dai la cuptorul încins până când trece testul cu scobitoarea. Îl laşi deoparte.
Pentru sirop, aşezi toate ingredientele pe foc mai puţin esenţa. Amesteci până când se topeşte zahărul, iei de pe foc, ţii să să răcorească şi adaugi esenţa. Tai prăjitura rece cubuleţe, treci fiecare bucăţică prin sirop, le aşezi pe un grătar să se scurgă puţin, apoi le treci prin cocos.