Pui cu bacon şi smochine
Felicia Măciucă din Brăila a pregătit o delicioasă reţetă cu care, credem noi, şi-a impresionat prietenii şi familia. Şi drept rumare ne-a trimis reţeta, iar noi vrem ca şi voi să-i impresionaţi pe cei dragi vouă. Ai nevoie de
4 pulpe de pui
8-10 felii bacon
12-14 smochine coapte
sare
piper
oţet balsamic
1 pahar vin alb
2 linguri zahăr brun
1 ceaşcă supă de pui
1 lămâie
Mod de preparare
Freci pulpele curăţate cu lămâia, apoi le „îmbraci“ în felii de bacon şi le dai la cuptor. Le ţii până când se rumenesc. Pentru sos, pui la fiert vinul şi supa de pui, sare şi piper, iar când dă în clocot adaugi oţetul şi zahărul.
Fierbi sosul până scade la jumătate. Tai smochinele în patru fără să le desprinzi de tot. Pe fiecare fruct torni sos şi le dai la cuptor 20 de minute, timp în care le stropeşti,
din când în când, cu sos. Serveşti smochinele lângă pulpele de pui.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.