Purceluş
Mulţumim Doinei Sidonia Toncean din Oradea pentru această reţetă gustoasă pe care ne-a trimis-o la redacţie!
Ingrediente
500 g carne tocată de vită 500 g carne tocată de porc 2 cartofi 1 ou 80 g pesmet 5-6 căţei usturoi boia afumată cimbru pătrunjel verde 4-5 ouă, pentru fiert 1 lingură oţet 150 g şuncă unt sare piper Mod de preparare
Cureţi cartofii şi-i dai prin răzătoarea cu găuri mici. Pui 4-5 ouă la fiert în apă cu o lingură de oţet şi le fierbi, la foc mediu, 10 minute. Strecori apa şi le laşi 2 minute în apă rece, apoi le poţi curăţa de coajă.
Într-un vas mai mare, pui carnea tocată şi restul ingredientelor. Asezonezi, omogenizezi şi laşi amestecul să se odihnească 10 minute. Ungi forma cu puţin unt şi pui feliuţele de şuncă. Aşezi jumătate din amestecul de carne tocată, ouăle tăiate în două, apoi compoziţia de carne tocată rămasă.
Îndoi marginile şuncii peste compoziţie şi dai tava la cuptorul încins 30 de minute. La final, scoţi tava din cuptor şi o laşi 10 minute să se odihnească, apoi o scoţi din formă şi o porţionezi.