Quiche cu fasole şi ton

6 noiembrie 2015   Din țară

Cititoarea noastră Vacaru Alina din Iaşi ne-a trimis această reţetă. Mulţumim, Alina! Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Ingrediente:

Pentru alaut: 250 g făină 125 g unt 1 ou 1 linguriţă smântână un praf de sare

250 g ton în suc propriu

150 g fasole verde fiartă

100 g mazare fiartă

100 g caşcaval

4 ouă

1 ceapă

2 roşii

2 caţei ustuoi

2 linguri ulei de măsline

sare

piper

Mod de preparare:

Pregatim aluatul. Amestecam untul cu făina şi sarea. Apoi adăugăm ouăle bătute amestecate cu smântână şi omogenizăm.

Într-o formă de tartă unsă cu unt, aşezăm aluatul, îl înţepăm din loc în loc cu furculiţa şi lăsăm în frigider o oră.

Pregătim umplutura. Tăiem mărunt ceapa şi roşiile. În ulei de măsline călim ceapa şi usturoiul tăiat mărunt. Când s-au înmuiat adăugăm roşiile. Potrivim de sare şi piper şi omogenizăm. Batem separat ouăle. Adăugam sare, piper şi tonul şi omogenizam. Fasolea verde o scurgem de apă, o tăiem în bucăţi mai mici. Mazarea o scurgem de zeama şi le adaugăm în compozitia cu ouă şi ton. Adăugăm şi roşiile şi amestecăm.

Se preincalzeste cuptorul. Se coace alautul 10 minute fără umplutură după care se scoate, se întinde umplutura iar deasupra radem caşcaval. Se coace 30 de minute la 180 de grade.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.

Mai multe