Raţă umplută
Această reţetă de rata umpluta am primit-o de la cititoarea noastră Florentina Hij Volovăţ, judeţul Suceava. Mulţumim! Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!
Ingrediente:
1 raţă măruntaie (inimă, ficat, pipotă) 2 ouă 2 linguri orez 1 conservă ciuperci ulei 1 chiflă 1 ceapă sare piper
Mod de preparare:
Cureţi şi speli raţa foarte bine, apoi o freci cu sare. Într-o cratiţă fierbi orezul în puţină apă condimentată, iar în alta fierbi măruntaiele. După ce se răcesc, le treci prin maşina de tocat, adaugi ciupercile scurse şi mărunţite, ceapa tăiată mărunt şi călită uşor în puţin ulei, orezul fiert şi chifla înmuită în apă şi scursă bine, ouăle,
sarea şi piperul. Umpli raţa cu această compoziţie şi o coşi. Torni puţină apă într-o tavă şi aşezi raţa umpluta, după care o dai la cuptor până intră furculiţa uşor în ea.
În timpul coacerii, ungi raţa umpluta din când în când cu sosul din tavă.