Reţeta de luni: Brânzoaice de Brăila
12 ianuarie 2015
Din țară
Radu Anton Roman, „patriarhul gastronomiei româneşti”, obişnuia să spună: „Îţi dau ciorba, dă-mi eternitatea!”. L-am numărat printre prieteni, iar acum mă aflu printre aceia care, repovestindu-i reţetele autentice, îl readuc printre noi. Azi, celebrele lui „Brânzoaice de Brăila”.
Ai trebuinţă, pentru aluat, de: 1 kg făină, 3 ouă, 500 g unt, 250 g caş dulce, 100 g caşcaval, 250 ml lapte, 250 g telemea de Brăila (din cea cu piper în ea). Seara: Se frământă toate cât de bine şi se lasă să respire o noapte la rece; Dimineaţa: Se taie pătrate (cercuri, romburi, cum vreţi). Pentru glazură, îţi trebuie:................
Citeşte continuarea reţetei pe ANTENA SATELOR