Reţeta zilei de luni. Linte făcăluită (reţetă din bătrâni)

27 iunie 2016   Din țară

Fără îndoială, bucătăria românească mai are în­că multe reţete neştiute, care abia aşteaptă să fie descoperite. Unele dintre ele sunt atât de vechi, în­cât nimeni nu-şi mai aminteşte de originea lor, des­pre altele se ştie că ne-au venit dinspre marile imperii care ne-au tot dat ocol. Între reţetele vechi pe care le-am aflat a fost şi aceasta, pe care dna Maria Popa, din Calafat, mi-o dăruia spunându-mi:

"Când eram foarte mică, bunica mea obişnuia să ne facă, în zilele de post, un preparat despre care n-am mai auzit astăzi să-l pregătească cineva, şi anume Linte bătută. Este, dacă vreţi, sora mai săracă a fa­solei făcăluite, însă cu nimic mai prejos decât aceas­ta, atunci când vine vorba despre gusturi şi savori.

continuarea pe antenasatelor.ro

continuarea pe antenasatelor.ro

Mai multe