Reţeta zilei de miercuri. Potârnichi boiereşti

5 octombrie 2016   Din țară

Potârnichile! Păsăruici mari abia cât pumnul unui bărbat învăţat cu munca la cîâmp ori la pădure. „Orătanie” la care nu avea acces tot omul odinioară, cum nici azi nu se încumetă multă lume să poftească. M-am pomenit azi rememorând o reţetă fastuoasă, pe care arareori o pregăteau gospodinele din satul bunicii, numind-o, cu un soi de reverenţă în glas: „potârnichi boiereşti”, căci demult de tot se gătea la conacul frumoasei grecoaice, nevasta boierului de prin partea locului.

Ai trebuinţă de: potârnichi (câte două de fiecare mesean), curăţate de pene, puf şi măruntaie şi pârlite, ulei de măsline, unt, câţiva căţei de usturoi, rozmarin, dafin, măghiran, boia de ardei iute, boia de ardei dulce, ceapă urscată, o ţelină mică, o legătură de pătrunjel verde, ardei, câteva polonice de supă de pasăre (stock), o lingură de făină, un pahar de vin.

Află cum se pregăteşte de pe pagina ANTENA SATELOR

ANTENA SATELOR

Mai multe