Reţeta zilei. Iepure la cuptor, cu sos de smântână, ca-n dulcea Bucovină
Dacă e sărbătoare - cum e azi - şi dacă vrei să ai pe masă ceva de să-ţi lingi degetele (vorba românului gurmand), atunci e musai să pleci la vânătoare de retete romanesti. Şi unde altundeva dacă nu prin satele româneşti, cele atât de bine păstrătoare de tradiţii...
În Bucovina, smântâna - bat-o vina! - e cea dintâi în toate. Şi-n bucate! Sau, mă rog, în bucate vine mai la urmă, când toate-s aşezate, să-i dea catifelare, aromă, gust, savoare, parfum de sărbătoare. În sosul de smântână îmbăiat. în Bucovina, eu un iepure-am aflat.
Pentru acest preparat vom folosi spinarea şi picioarele - cele de dinapoi - ale unui iepure frăgezit şi bine marinat. Se împănează carnea cu bucăţi de slană afumată. Se-aşează într-o tavă cu grăsime şi cu puţină apă. ................... Citeşte mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI
Citeşte mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI