Roşii cherry tricolore în saramură
Această reţetă am primit-o de la cititoarea noastră, Patras Simona. La adresa retete@click.ro aşteptăm şi reţeta ta!
Ingrediente:
2 kg rosii cherry (roşii, galbene şi verzi) frunze de vişin frunze de dafin usturoi hrean curaţat şi tăiat marunt boabe de piper boabe de muştar flori de mărar sare grunjoasă apă
Mod de preparare:
Roşiile cherry se curaţă de codite, se spală şi se asează pe o sită ca să se scurgă bine de apă. Când s-au zvântat se înţeapa cu o scobitoare pentru a le pătrunde saramura. Pe fundul borcanului se aşează flori de mărar şi frunze de vişin, apoi se pun cu grijă roşiile cherry alături de frunze de dafin, usturoi, hreanul tăiat mărunt.
Se prepară o saramura dintr-o lingura rasă de sare la un litru de apa şi se lasă pe foc până ce clocoteşte. Se ia de pe foc, se lasă să se racească şi se toarna peste roşii. Borcanele se închid cu capace. Se ţin pe baie de aburi în prima zi cam 25 de minute , iar a doua zi 10 minute.
Se depoziteaza în camară.