Ruladă cu cireşe
Din ultimele cireşe de pe piaţă fă o prăjitură savuroasă cu fructe şi frişcă. Reuşita reţetei ne-o garantează doamna Ungureanu Ioana din Slatina.
De ce ai nevoie pentru ruladă
Pentru blat
7 ouă
7 linguri de zahăr
6 linguri făină
2 linguri cacao
esenţă de rom
Pentru cremă
250 gr mascarpone
250 ml frişcă lichidă
cireşe fără sămburi
Pentru decor
100 ml frişcă lichidă
cireşe
Cum se prepară rulada
Separăm ouăle şi mixăm albuşurile cu zahărul spumă tare. Adăugăm gălbenuşurile pe rând şi mixăm uşor după fiecare. Punem esenţa, făina cernută cu cacao şi mixăm uşor. Tapetăm tava mare a aragazului cu hârtie de copt, punem compozitia şi dăm la cuptorul preîncălzit aproximativ 20 minute. Când e gata o scoatem, îndepărtăm hârtia de copt şi o rulăm într-un prosop umed.
Pentru cremă, mixăm mascarponele cu frişca lichidă. Când rulada s-a răcit, o desfacem, întindem crema de mascarpone şi presăram cireşe pe toată suprafaţa. O rulăm cu grijă şi o dăm la rece minim 3 ore, apoi o decorăm cu frişca lichidă mixată şi cireşe.