Ruladă cu spanac şi cremă de brânză
Această reţetă de ruladă cu spanac şi cremă de brânză am primit-o de la Anişoara Ursan din Cernavodă, Judeţul Constanţa. Mulţumim pentru reţetă! Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!
Ingrediente:
Pentru blat: 4 ouă 1 praf sare 200 g piure de spanac 75 ml ulei 120 g faina
100 g brânză de burduf
piure din 100 g morcovi baby
100 g brânză de burduf
1lingură de smântână
mărar verde
Mod de preparare:
Prepari blatul, pentru rulada cu spanac şi cremă de brânză, mixând spumă tare albuşurile cu un praf de sare. Gălbenuşurile le freci cu uleiul, apoi încorporezi în ele piureul de spanac. Amesteci albuşurile bătute cu gălbenuşurile frecate cu spanac, adaugi făina şi coci într-o tavă mai mică, în care întinzi hârtie de copt, aproximativ15 minute, la foc potrivit.
Morcovii baby congelaţi îi fierbi în apă cu sare, apoi îi mixezi şi îi amesteci cu brânza de burduf. Continui să mixezi până obţii o cremă omogenă. Brânza rămasă o amersteci cu lingura de smântână, apoi încorporezi mărarul tăiat fin.
Desprinzi blatul de pe hârtia de copt, ungi deasupra în strat uniform cu crema de brânză şi morcovi apoi întinzi cu grijă şi cealaltă cremă cu mărar, rulezi strâns şi dai această ruladă de spanac şi cremă de brânză la rece cel puţin 2 ore înante de a o tăia felii.