Salată boeuf

30 aprilie 2015   Din țară

„Draga redactie, Cu mare drag va trimit o reteta speciala mult apreciata de prieteni la masa ! Gustul e deosebit si decorul special !!“. Mulţumim Maria Iosip din Galaţi.

Ingrediente

300 g carne de vitel (se poate inlocui cu piept de pasare) 3 morcovi 1 telina 2 radacini patrunjel 4-5 cartofi 1 ceasca cu mazare(facultativ) 1 ceapa castraveti murati sare , piper gogosar rosu pentru decor

INGREDIENTE pentru maioneza

1 galbenus de ou crud

1 galbenus de ou fiert

1 cana ulei de floarea soarelui

zeama de lamaie

mustar

sare

Mod de preparare

1.Se pune carnea la fiert impreuna cu ceapa(pe care o folosim doar pentru a da un gust bun ingredientelor !) si un praf de sare.Pe parcurs se adauga morcovii, patrunjelul, telina, si cartofii la final fiindca ei fierb cel mai repede. Avem grija sa scoatem legumele la timp si le lasam la racit.

2. Maioneaza o facem combinand ingredientele date , cu, conditia ca toate sa fie la temperatura camerei. Uleiul se va adauga in fir subtire. Potrivim de gust cu mustar, sare, zeama de lamaie.

3.Se toaca cubulete carnea si legumele.La fel vom toca si castravetii .

4. Amestecam carnea cu legumele,adaugam un praf de sare , piper , mustar si abia la final punem maioneza sa ramana totul crocant si sa-si mentina forma. Avem grija sa pastram un sfert din cantitatea de maioneaza pentru a decora salata.

5.Compozitia se aseaza pe un platou, i se da forma dorita si apoi imbracam totul in maioneza formand un decor frumos ajutandu-ne si de castraveti, gogosari, frunze de patrunjel..

6. Se da la rece.E bine ca sa stea la rece macar 2-3 ore inainte de a fi servita pentru gust si aspect !!

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.

Mai multe