Salată de boeuf
Mulţumim Mariei Angelica Trică din judeţul Vlcea pentru această reţetă.
Ingrediente
400 g cartofi 500 g carne de vita 3 morcovi 2 radacini patrunjel o telina mica 200 g mazare castraveciori ardei gogosar mustar maioneza
ardei rosu
foi de patrunjel
masline
Mod de preparare
Se spala carnea si se pune la fiert,la foc potrivit,intr-o oala cu apa rece.Cand da in clocot se curata de spuma,se pune putina sare si se lasa sa fiarba in continuare,pe foc mic,fara sa mai clocoteasca.Carnea se taie in cubulete.Se curata si se spala legumele si zarzavatul si se pun la fiert.Dupa fierbere,cartofii,morcovii,patrunjelul si telina se taie in cubulete.Se pune totul intr-un castron,se adauga castraveciorii taiati,ardeiul taiat si mazarea.Se sareaza,se adauga o parte de maioneza si o lingura de mustar si se amesteca bine.Amestecul se pune pe un platou sau un vas termorezistent si se niveleaza suprafata.Restul de maioneza se intinde cu un cutit lat in strat uniform.Se decoreaza cu ardei ,masline si foi de patrunjel.