Salată de iarnă
Salatele sunt recomandate în orice anotimp, însă iarna au un gust special. Încearcă reţeta de salată de iarnă a doamnei Silvia David din Timişoara.
De ce ai nevoie pentru salată de iarnă
Pentru sosul alb
2 gălbenuşuri fierte
2 gălbenuşuri crude
2 linguri muştar
sare
piper alb şi negru măcinat
100 ml ulei
200 ml smântână
300 g mazăre fiartă, scursă
200 g şuncă
300 g ciuperci albe
zeama de la 2 lămâi
Pentru ornat
2 ouă fierte
4-5 frunze de ţelină
Cum se prepară salata de iarnă
Pui într-un castron gălbenuşurile fierte şi pe cele crude, adaugi sarea, piperul, muştarul şi puţină zeamă de lămâie şi amesteci cu uleiul, puţin câte puţin. Cureţi şi speli ciupercile, apoi le fierbi în apă cu puţină sare. După 30 de minute, le scurgi printr-o sită. Feliezi şunca, o pui într-un bol, adaugi mazărea şi ciupercile tăiate felii, le stropeşti cu zeamă de lămâie şi torni sosul alb. Potriveşti gustul de sare, piper şi cu puţin muştar. Amesteci uşor ca să nu zdrobeşti mazărea, o aşezi într-un bol de sticlă, o ornezi cu feliuţe de ou fiert, cu fâşii de şuncă şi cu frunzuliţe de ţelină.