Salată de paste cu ton şi roşii
Mulţumim Elenei Harabagiu din Râmnicu Sărat judeţul Buzău pentru această reţetă!
Ingrediente
200 g paste fusilli 160 g ton (in conserva ulei sau in suc propriu) 100 g rosii 2-3 linguri ulei masline 2-3 catei usturoi 1 crenguta rozmarin busuioc sare piper
Mod de preparare
Punem pastele la fiert in apa cu sare. Cat timp acestea se fierb calim usturoiul taiat in jumatati sau sferturi, impreuna cu o crenguta de rozmarin. Cand se rumeneste usturoiul luam de pe foc si il scoatem din ulei, impreuna cu crenguta de rozmarin.
Taiem rosiile cubulete. .Dupa ce s-au fiert pastele, le scurgem de apa in care au fiert si turnam uleiul aromat peste acestea. Asezonam cu sare si piper, apoi le amestecam cu tonul scurs de ulei si cuburile de rosii. Amestecam usor, pana se omogenizeaza compozitia si servim cu frunze de busuioc pe deasupra.