Salată rusească cu sos vinegrette
Mulţumim Sidoniei Toncean pentru această reţetă pe care ne-a trimis-o la redacţie!
Ingrediente
Pentru salata:
2 morcovi 4 cartofi o sfecla rosie fiartă (coaptă) 1 ceapa rosie 70 g mazare verde 2 castraveti murati 2 frunze salata verde sare piper
3 linguri otet balsamic rosu
4 linguri ulei de masline extravirgin
1 lingurita mustar
1 catel usturoi
sare
piper
Mod de preparare:
Curatam , spalam si punem la fiert morcovii si cartofii in coaja ,in apa cu putina sare. Lasam sa fiarba bine la foc mijlociu.Dupa ce sunt fierti, cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cubulete, impreuna cu morcovii raciti deja.Tocam marunt si ceapa , apoi castravetii ii taiem cubulete .Sfecla o dam pe razatoare.Montam salata in portii in boluri sau in pahare sonda. Eu le-am pus in pahare ca mi s-au parut mai aratoase.Asezam prima data cartofii, apoi morcovii, castraveti si iar morcovi.Continuam cu mazare, ceapa si morcovi si deasupra sfecla.Nu este o ordine in aranjatul legumelor, le puteti pune dupa bunul plac.Eu am ornat deasupra cu cate o jumatate de ou de prepelita , marar verde si o frunzulita de salata verde.Pregatim sosul amestecand bine ingredientele pina se omogenizeaza. La servire amestecam legumele din salata cu unul din sosuri si veti obtine un aperitiv usor dar foarte gustos.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.