Salată rusească Şuba

2 decembrie 2016   Din țară

Dacă te gândeşti ce să mai pregăteşti pentru cei dragi, noi îţi propunem o salată tradiţională rusească, cunoscută sub numele de Şuba. Reţeta o avem de la doamna Eliza Corovancă din Galaţi.

De ce ai nevoie pentru salată rusească

1 peşte afumat

3cepe roşii

3 morcovi fierţi

3 sfecle roşii fierte

4 cartofi potriviţi fierţi

3 ouă fierte

200 g maioneză

câteva linguri de iaurt

sare

piper

 Cum se prepară salata rusească

Cureţi peştele afumat de piele şi de oase şi îl faci bucăţele. Tai solzişori ceapa roşie, o freci cu puţină sare şi o pui în puţină apă caldă cu oţet. Combini iaurtul cu maioneza. Aşezi pe un platou un strat de ceapă roşie scursă, apoi peştele mărunţit, razi morcovii prin răzătoarea mică şi peste ei adaugi câteva linguri de maioneză şi întinzi. Razi cartofii fierţi, presari sare şi piper, apoi iar câteva linguri de maioneză şi sfecla roşie rasă, potriveşti de sare şi pui alte câteva linguri de maioneză. Peste sfeclă razi ouăle fierte, pui sare şi piper, după gust şi ornezi după preferinţă.

Mai multe