Saramură de peşte

15 iulie 2016   Din țară

Îi mulţumim lui Albert Daniel Bertoni pentru această reţetă absolut delicioasă!

Ingrediente (4 porţii) 8 fileuri peşte ( la alegere ) 1 legătură ceapă verde 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean 1 legătură mărar ( opţional ) 1 legătură usturoi verde 1 lingură sare 1200 ml apă

Mod de preparare

Apa se va pune la fiert împreună cu sarea.Verdeţurile se spală şi se vor toca.După ce apa va fi dat în clocot, adăugăm toate verdeţurile tocate, şi după circa 30 de secunde oprim focul şi acoperim vasul cu un capac preţ de 5 minute. Acest procedeu este necesar pentru a se crea o infuzie.După aceasta, vom cufunda peştele - prăjit ori fript pe gratar - în infuzia sărată de plante.Se serveşte cu mămăligă.

Mai multe