Sarmale de porc, vită şi vin alb

4 decembrie 2013   Din țară

Felicia Vanea din Bucureşti, cititoarea noastră fidelă, ne-a trimis această reţetă! Mulţumim, Felicia. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Ingrediente:

2 kg varză acră 2 kg carne tocată de porc cu vită 200 g şorici sau slănină afumată 100 g orez 100 ml apă 150 ml vin alb 2 cepe mari 2 foi de dafin 1 linguriţă piper măcinat 1 legătură de mărar 2-3 linguri de ulei pentru călit 4 linguri bulion 7 roşii descojite piper boabe sare

Mod de preparare:

Căleşti ceapa, pregăteşti varza murată, pe care o clăteşti. Pui orezul la înmuiat în apă călduţă şi scurgi. Amesteci carnea cu ceapa şi cu orezul, şoriciul sau slănina afumată, presari puţină sare şi piper măcinat. Amesteci compoziţia şi rulezi sarmalele. Toci varza şi aşezi pe fundul cratiţei, apoi aranjezi sărmăluţele. Pui 2 foi de dafin. După ce ai aşezat toate sărmăluţele, torni bulionul şi sucul de la roşii. Pui deasupra varza tocată, apa fiartă şi vinul alb. Presari piper boabe şi laşi la fiert în jur de o oră şi jumătate, la foc mic, apoi presari mărar şi le dai la cuptor, la 200 °C, pentru 30 de minute.

Serveşti pe pat de salată verde cu mămăliguţă şi smântână. Vinul alb dă o savoare deosebită sarmalelor.

Mai multe