Sarmale în foi de varză

23 decembrie 2016   Din țară

Albert Daniel Bertoni din Focşani ne garantează că reţeta lui de sarmale este cea mai bună.

De ce ai nevoie pentru sarmale

2 verze murate 1 kg carne de porc tocată 5 - 6 linguri orez spălat 2 cepe medii 200 g pastă de tomate 500 ml vin alb sare

piper

cimbru

leuştean tăiat fin

foi de dafin

piper boabe

2-3 linguri ulei

Cum se prepară sarmalele

Desfaci foile de varză, le speli şi le laşi la desărat, apoi le tai cotoarele, frunzele bune le pui separat, iar pe celelalte le tai fideluţă.

Amesteci ceapa mărunţită, cu carnea, orezul, cu cimbru, leuştean, sare şi piper, după gust.

Umpli foile cu compoziţia obţinută, le rulezi uşor şi le fixezi capetele ca să nu se desfacă la fiert.

Separat, amesteci varza fideluţă cu ulei, pastă de tomate, o asezonezi după gust, apoi, într-un vas, aşezi o parte din ea şi aranjezi sarmalele în straturi. Le acoperi cu restul de varză, torni vinul, 2-3 pahare de apă călduţă şi pui un capac. Fierbi 2-3 ore, răsucind cratiţa din când în când ca să nu se prindă de fund şi să se afume. Încingi cuptorul şi o mai ţii încă 30 de minute ca să se rumenească sarmalele.

Mai multe