Sarmale maramureşene cu păsat
Reţeta pentru sarmale diferă de la o regiune la alta a ţării, aşa că cei care vor să încerce şi alte variante ale acestui gustos preparat tradiţional pot să prepare sarmale maramureşene cu păsat în loc de orez.
Sarmale maramureşene cu păsat în loc de orez
Păsatul este, de fapt, porumb măcinat ceva mai mare decât făina de mălai. Pe vremuri, în zona Maramureşului, gospodinele preparau sarmalele cu păsat în loc de orez, pentru că orezul era destul de scump. Astăzi încă se mai fac sarmale cu păsat, dar se poate adăuga la reţetă şi orez, dacă dorim. Ingrediente pentru sarmale maramureşene cu păsat
1 varză murată
1 kg de carne tocată (amestec de porc şi vită)
1 cană de orez
1 cană şi jumătate de păsat (sau 300 de gr. de păsat, dacă nu punem orez)
2 cepe
2 ouă
sare
piper
cimbru
2 cârnaţi afumaţi
1 bucată costiţă afumată
află modul de preparare pe adevarul.ro