Şniţele de gulii
8 august 2017
Din țară
Este momentul să prepari şniţele fără carne. Cele mai bune sunt cele din gulii, după reţeta doamnei Iuliana Lako din Cenad.
Ingrediente ● 3 gulii ● 3 ouă ● boabe de piper, după gust ● sare, după gust ● foi de dafin ● făină ● pesmet ● ulei, pentru prăjit
Speli, cureţi şi tai guliile rondele nu prea groase. Aşezi un vas cu apă pe foc, pui foi de dafin, sare şi boabe de piper, şi când clocoteşte adaugi feliile de gulii. Le laşi puţin să se opărească, le scoţi şi le usuci. Separat, baţi ouăle cu puţină sare, pui pe farfurii separate făină şi pesmet. Treci rondelele de gulii, pe rând, prin făină, ouă şi pesmet, apoi le prăjeşti în ulei încins până când se rumenesc frumos.
Le scoţi pe şerveţele absorbante.