Somon în crustă de ierburi

10 ianuarie 2018   Din țară

Mulţumim lui Bogdan Sabangianu din Tulcea pentru această reţetă!

Ingrediente

2 fileuri de somon 1 plic de ierburi de Provence 1 lămâie 200 g mazăre 1 ceapă mică 200 ml lapte 200 ml smântână lichidă 50 g unt 1 cartof dulce ¼ linguriţă scorţişoară 50 g muguri de pin sare piper

Mod de preparare

Speli somonul, îl tamponezi cu un prosop de bucătărie. Condimentezi cu sare şi piper, adaugi zeama de lămâie, ierburile de Provence şi laşi la frigider 30 de minute. După ce îl scoţi, îl tragi la tigaie 5 minute pe o parte şi 5 pe partea cealaltă.

Separat, pui mazărea la fiert în lapte cu ceapa tăiată mărunt. După ce a fiert mazărea, îndepărtezi laptele de pe foc, mixezi mazărea şi ceapa. Adaugi puţin unt şi 100 ml de

smântână lichidă, sare şi piper.

Separat, fierbi cartoful dulce tăiat în cubuleţe. După ce a fiert, dai prin blender, adaugi scorţişoara, restul de smântână lichidă, restul de unt şi, la sfârşit, mugurii de pin, traşi la tigaie.

Mai multe