Spaghete cu creveţi
Doamna Clementina Suciu face cele mai bune spaghete cu creveţi. Ne-am convins de asta doar cât am privit poza.
De ce ai nevoie pentru spaghete
½ pachet spaghete
1 pachet creveţi proaspeti sau prefierţi
2-3 căţei usturoi
100 ml vin alb
zeama de la ½ lămâie
200 ml suc de roşii
200 g brânză tare
ulei
oregano
ulei de măsline extravirgin
Cum se prepară spaghetele
Fierbi spaghetele „al dente“, le scurgi, le treci sub jet de apă rece şi le laşi în strecurătoare. Încingi uleiul şi pui creveţii spălaţi şi bine scurşi. Îi ţii câteva minute, presari usturoiul mărunţit şi amesteci. Torni vinul şi laşi două minute la foc mediu până se evaporă alcoolul, apoi adaugi zeama de lămâie. Amesteci, pui spaghetele câteva minute ca să se combine aromele, apoi torni sucul de roşii, ţii alte două-trei minute şi condimentezi cu sare, piper şi oregano, opreşti focul şi le laşi câteva minute acoperite ca să absoarbă sosul. Le serveşti cu brânză rasă şi, dacă vrei, le stropeşti cu ulei de măsline extravirgin.