Spaghete cu creveţi

24 octombrie 2017   Din țară

Doamna Clementina Suciu face cele mai bune spaghete cu creveţi. Ne-am convins de asta doar cât am privit poza.

De ce ai nevoie pentru spaghete

½ pachet spaghete

1 pachet creveţi proaspeti sau prefierţi

2-3 căţei usturoi

100 ml vin alb

zeama de la ½ lămâie

200 ml suc de roşii

200 g brânză tare

ulei

oregano

ulei de măsline extravirgin

Cum se prepară spaghetele

Fierbi spaghetele „al dente“, le scurgi, le treci sub jet de apă rece şi le laşi în strecurătoare. Încingi uleiul şi pui creveţii spălaţi şi bine scurşi. Îi ţii câteva minute, presari usturoiul mărunţit şi amesteci. Torni vinul şi laşi două minute la foc mediu până se evaporă alcoolul, apoi adaugi zeama de lămâie. Amesteci, pui spaghetele câteva minute ca să se combine aromele, apoi torni sucul de roşii, ţii alte două-trei minute şi condimentezi cu sare, piper şi oregano, opreşti focul şi le laşi câteva minute acoperite ca să absoarbă sosul. Le serveşti cu brânză rasă şi, dacă vrei, le stropeşti cu ulei de măsline extravirgin.

Mai multe