Spaghete cu sos alb

28 martie 2016   Din țară

Îi mulţumim Nastasiei Mărginean din Târgu-Mureş pentru această reţetă!

Ingrediente

500 g spaghete 1 linguriţă ulei 250 g bacon tăiat cubuleţe 1 ceapă tăiată mărunt 2 căţei usturoi 2-3 gălbenuşuri 500 g smântână 150 g parmezan ras sare piper busuioc oregano

Mod de preparare

Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le laşi la scurs. Căleşti, în ulei încins, ceapa, usturoiul şi baconul. Separat, într-un bol, amesteci smântâna, gălbenuşurile, parmezanul, păstrezi din el şi pentru decor, sare şi piper după gust. După ce s-a rumenit baconul, răstorni compoziţia în tigaie, amesteci şi laşi să se combine aromele.

Aşezi pastele într-o farfurie, le serveşti cu sosul alb şi presărate cu parmezanul păstrat, busuioc şi oregano.

Mai multe