Spaghete cu ton şi busuioc

18 august 2016   Din țară

Îi mulţumim lui Nicolae Pană din Râmnicu Sărat pentru această reţetă.

Ingrediente

200 g spaghete subţiri 2 conserve ton în suc propriu sare piper 1 ceapă roşie zeamă de lămâie 1 cutie roşii în bulion 2 linguri ulei măsline 1-2 căţei de usturoi busuioc verde parmezan

Mod de preparare

Spaghetele se pun la fiert, conform instrucţiunilor de pe cutie, în apă cu puţin ulei şi un praf de sare.După ce s-au fiert, se scot din apă şi se lasă în apă rece câteva minute. După aceea, se lasă să se scurgă într-o sită.

Se taie ceapa roşie solzişori, usturoiul se zdrobeşte şi se amestecă cu uleiul de măsline, sare, piper, cimbru, busuioc şi o linguriţă de zahăr şi se pun să fiarbă până scade la jumătate.Se scot bucăţile de ton din conservă, se stropesc cu zeama de lămâie şi se lasă câteva minute să se scurgă. Se pun spaghetele într-un bol, se aşază bucăţile de ton şi deasupra se toarnă sosul de roşii. Se ornează cu parmezan şi busuioc verde.

Mai multe