Ştrudel cu mere

31 octombrie 2014   Din țară

Când vorbil despre ştrudel cu mere, e clar că nemţii şi, mai ales austriecii, sunt aşi. Dar poţi urma paşii acestei reţete propusă de Angelica Maria Trică, cititoare a revistei noastre.

Ingrediente aluat

1 ou 1 lingura unt 1 lingura ulei 250 g faina

Pentru umplutura

2 kg mere acrisoare

125 g unt

4 linguri pesmet

75 g stafide

75 g nuci tocate

1 lingurita scortisoara

100 g zahar

2 linguri zahar pudra

Preparare

Pentru aluat,se pune faina intr-un vas,se face o adancitura in mijloc.In adancitura se pune uleiul,oul,sarea si 125 ml apa calduta.Se amesteca totul cu faina,cu ajutorul unui cutit,pornind de la margini.Se mai framanta 10 minute cu mainile,pana cand se obtine un aluat omogen.

Se modeleaza aluatul sub forma de bila,se acopera cu un castron rasturnat si se lasa sa se odihneasca 45 de minute.

Intre timp,se incalzeste castronul din cand in cand cu o carpa umeda.Pentru umplutura se topesc 100 g unt intr-o tigaie si se rumeneste pesmetul.Se acopera stafidele cu apa calduta si se inmoaie 15 minute,apoi se scurg.Se curata merele,li se indeparteaza cotoarele si se taie felii subtiri.Se amesteca merele cu stafide,nuca,scortisoara,zahar si pesmet.

Se presara blatul de lucru cu faina,se asaza deasupra bila de aluat si se intinde foarte subtire.Se topeste 1 lingura de unt si se intinde peste aluat.Se dau mainile cu faina si se strecoara pe sub aluat,astfel incat sa poata fi intins cat mai uniform.Aluatul trebuie sa fie cat mai subtire.

Se intinde umplutura peste aluat si se netezeste,lasand libere marginile laterale si marginea de jos.Se ridica foaia din partea mai scurta si se ruleaza strudelul.Marginea de jos se apasa bine cu degetele,la fel si marginile laterale.Se incinge cuptorul si se unge tava,dupa care se asaza strudelul cu grija in tava.

Se topeste si restul de unt,cu care se unge strudelul.Se introduce la cuptor si se coace 30-40 de minute.Se presara zahar pudra peste strudel,inainte ca acesta sa se raceasca.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.

Mai multe