Supă-cremă de dovlecei

3 iulie 2017   Din țară

În această vară răcoreşte-te cu o supă-cremă de dovlecei. Este una dintre reţetele preferate ale doamnei Laura Maria Din domiciliată în Râmnicu Vâlcea.

Ingrediente

2 dovlecei

2 cartofi

1 ceapă

1 linguriţă leuştean

2 căţei de usturoi

1 litru apă

sare

crutoane, opţional

Cum se prepară

Cureţi dovleceii de coajă, apoi îi tai rondele. Tai cartofii în cuburi mai mari, iar ceapa o tai pe jumătate. Pui ceapa şi cartofii la fiert într-un litru de apă cu sare. După un sfert de oră, adaugi dovleceii şi mai laşi pe foc 20 de minute. Când legumele s-au fiert le strecori, şi păstrezi zeama, într-un blender împreună cu usturoiul curăţat şi cu leuşteanul. Torni zeama în care au fiert şi mixezi până obţii un piure. Serveşti supa, dacă vrei, cu crutoane.

Mai multe