Taci şi înghite
Mulţumim lui Gică Porceanu pentru această reţetă! O reteta simpla si delicioasa care te lasa fara cuvinte....doar taci si-nghiti :)
Ingrediente
350 g carnat si carne afumata( de casa) 200 g telemea 3 oua 150 g casaval
500 ml apa
500 ml lapte
250 g malai
50 g unt
50 g parmezan(optional)
1/2 lgţ.sare
Mod de preparare
Din apa,lapte malai si sare am preparat o mamaliga in care am incorporat untul si parmezanul la sfarsit. Am lasat-o la racorit. Intre timp am pus la prajit intr-o tigaie ,carnatii taiati rondele si carnea bucatele subtiri. Le-am lasat la prajit7-8 minute fara sa adaug ulei. Intr-un vas yena ,am pus jumatate din mamaliga si am nivelat.Am presarat branza rasa apoi am pus amestecul prajit.Am acoperit cu restul de mamaliga si am nivelat din nou.Deasupra am pus cascavalul ras apoi am facut trei adancituri cu un polonic.In fiecare adancitura am spart cate un ou. Am dat vasul la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 25-30 de minute.