Taci şi înghite

9 februarie 2016   Din țară

Mulţumim lui Gică Porceanu pentru această reţetă! O reteta simpla si delicioasa care te lasa fara cuvinte....doar taci si-nghiti :)

Ingrediente

350 g carnat si carne afumata( de casa) 200 g telemea 3 oua 150 g casaval

500 ml apa

500 ml lapte

250 g malai

50 g unt

50 g parmezan(optional)

1/2 lgţ.sare

Mod de preparare

Din apa,lapte malai si sare am preparat o mamaliga in care am incorporat untul si parmezanul la sfarsit. Am lasat-o la racorit. Intre timp am pus la prajit intr-o tigaie ,carnatii taiati rondele si carnea bucatele subtiri. Le-am lasat la prajit7-8 minute fara sa adaug ulei. Intr-un vas yena ,am pus jumatate din mamaliga si am nivelat.Am presarat branza rasa apoi am pus amestecul prajit.Am acoperit cu restul de mamaliga si am nivelat din nou.Deasupra am pus cascavalul ras apoi am facut trei adancituri cu un polonic.In fiecare adancitura am spart cate un ou. Am dat vasul la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 25-30 de minute.

Mai multe