Tagliatelle cu şuncă şi sos de smântână

8 octombrie 2013   Din țară

Această reţetă de tagliatelle cu sunca si sos de smantana am primit-o de la cititoarea noastră Lilia Cazacu, din Suceava! Vă mulţumim. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Ingrediente:

500 g tagliatelle 250 g ciuperci proaspete 500 ml smântână de gătit 200 g şuncă uscată sau kaizer cu puţină grăsime 1 ceapă mică 50 ml vin alb o legătură mică de pătrunjel unt pentru prăjit

Mod de preparare:

Fierbi pastele în apă cu sare şi, când sunt fierte, le scurgi de apă. Sosul îl prepare astfel: ceapa o tai mărunt şi o căleşti într-o jumătate de lingură de unt până devine uşor aurie.

Adaugi ciupercile tăiate mărunt şi le căleşti până se evaporă toată apa. Pui apoi şunca tăiată felii şi o rumeneşti. Torni vinul şi amesteci bine şi laşi cam 3-4 minute, apoi adaugi smântâna de gătit şi dai focul mai mic (pentru că focul prea tare o brânzeşte). Când începe să fiarbă smântâna şi se îngroaşă, devenind de o consistenţă legată, opreşti focul şi adaugi peste tagliatelle cu sunca si sos de smantana pătrunjelul tăiat mărunt.

Aceasta reteta de tagliatelle cu sunca si sos de smantana se poate servi cu măsline şi neapărat cald.

Tagliatelle cu ciuperci si usturoi

Tagliatelle cu ciuperci si usturoi

Tagliatelle cu chiftelute

Tagliatelle cu chiftelute

Salata cu tagliatelle

Salata cu tagliatelle

Mai multe