Tartă cu brânză dulce şi gem de vişine

25 noiembrie 2016   Din țară

Dacă ai mai mult timp liber zilele acestea îţi recomandăm reţeta doamnei Antonia Năstase din Bucureşti de tartă cu brânză dulce şi gem de vişine.

De ce ai nevoie pentru tartă cu brânză dulce şi gem de vişine

Pentru blat

300 g biscuiţi digestivi

150 g unt

Pentru umplutură

5 ouă

2 gălbenuşuri

1 kg brânză de vaci

250 g zahăr

3 linguri cu vârf de făină

2 linguriţe coajă de lămâie şi portocală

2 linguriţe esenţă de vanilie

gem de vişine

ciocolata albă, topită

Cum se prepară tarta cu brânză dulce şi gem de vişine

Fărâmiţezi biscuiţii digestivi cu un sucitor. Topeşti untul şi îl torni peste biscuiţii mărunţiţi, apoi amesteci bine compozitia. Tapetezi o tavă rotundă, cu inel reglabil, de 24 cm. Pui compoziţia şi o ridici şi pe marginile formei. O dai la rece, 30 minute.

Mixezi bine brânza de vaci, apoi o pui într-un vas şi adaugi zahărul, făina, esenţa de vanilie şi coaja de lămâie şi de portocală. Amesteci bine ingredientele, adaugi pe rând ouăle şi cele două gălbenuşuri. Scoţi blatul din frigider, torni din compoziţia de brânză, pui din loc în loc câte o linguriţă din gem, apoi toată umplutura şi dai la cuptorul preîncălzit, în prealabil, 50-60 de minute, la foc mic spre mediu. O laşi să se răcească şi ornezi marginile tartei cu ciocolată albă topită. O porţionezi şi decorezi fiecare felie cu gem de vişine.

Mai multe