Tartă cu brânză dulce şi gem de vişine
Dacă ai mai mult timp liber zilele acestea îţi recomandăm reţeta doamnei Antonia Năstase din Bucureşti de tartă cu brânză dulce şi gem de vişine.
De ce ai nevoie pentru tartă cu brânză dulce şi gem de vişine
Pentru blat
300 g biscuiţi digestivi
150 g unt
Pentru umplutură
5 ouă
2 gălbenuşuri
1 kg brânză de vaci
250 g zahăr
3 linguri cu vârf de făină
2 linguriţe coajă de lămâie şi portocală
2 linguriţe esenţă de vanilie
gem de vişine
ciocolata albă, topită
Cum se prepară tarta cu brânză dulce şi gem de vişine
Fărâmiţezi biscuiţii digestivi cu un sucitor. Topeşti untul şi îl torni peste biscuiţii mărunţiţi, apoi amesteci bine compozitia. Tapetezi o tavă rotundă, cu inel reglabil, de 24 cm. Pui compoziţia şi o ridici şi pe marginile formei. O dai la rece, 30 minute.
Mixezi bine brânza de vaci, apoi o pui într-un vas şi adaugi zahărul, făina, esenţa de vanilie şi coaja de lămâie şi de portocală. Amesteci bine ingredientele, adaugi pe rând ouăle şi cele două gălbenuşuri. Scoţi blatul din frigider, torni din compoziţia de brânză, pui din loc în loc câte o linguriţă din gem, apoi toată umplutura şi dai la cuptorul preîncălzit, în prealabil, 50-60 de minute, la foc mic spre mediu. O laşi să se răcească şi ornezi marginile tartei cu ciocolată albă topită. O porţionezi şi decorezi fiecare felie cu gem de vişine.