Tartă cu caşcaval de capră

30 martie 2016   Din țară

Mulţumim Vasilicăi Burcea din Cernavodă pentru această reţetă.

Ingrediente

Pentru aluat crocant 250 g unt 500 g făină albă cernută 2 ouă ½ pahar lapte sare

2 cepe albe

2 cepe roşii

2 linguriţe zahăr

½ linguriţă cimbru uscat

200 g bacon

100 g caşcaval ras de capră afumat

1 praf de nucşoară

250 g smântână pentru gătit

sare

2 ouă

piper

ulei

Mod de preparare

Pui făina cernută împreună cu untul, ouăle, laptele şi puţină sare în robotul de bucătărie şi amesteci până rezultă un aluat omogen. Frămânţi aluatul, apoi îl dai la rece 30 de minute.

Aşezi aluatul în forma de tartă şi îl bagi în cuptor. Tai cepele julien şi le căleşti în ulei cu zahărul, sare şi piper. După ce s-a caramelizat, laşi să se răcească. Amesteci smântâna cu ouăle, nucşoara, cimbrul, caşcavalul ras, torni peste tartă, presari ceapa caramelizată şi pui rulouri din bacon. Dai la cuptor 40 de minute.

Mai multe