Tartă cu dovlecei
Această reţetă am primit-o de la Elena Angheluţă, din Vaslui. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!
Ingrediente:
100 g unt 2 ouă 1 vârf piper mixt 1 vârf cimbru 200 g făină albă 1 vârf sare 1 praf piper 1 praf cimbru 1 linguriţă ulei măsline 1 ardei roşu 1 ou 500 g dovlecei 1 pahar mare cu iaurt simplu 300 g şuncă presată sau jambon
Mod de preparare:
Frămânţi un aluat fraged din făină, unt, ou şi 1 praf de sare pe care îl dai la frigider 30 de minute.
Pentru umplutură speli şi taii dovleceii, apoi îi căleşti în puţin ulei. Adaugi şunca tăiată şi mai laşi puţin la foc, dai deoparte şi laşi la răcit. Întinzi aluatul şi îl aşezi într-o tavă, unsă în prealabil, şi dai la cuptor pentru 10 minute. Amesteci iaurtul cu oul şi cu ardeiul tăiat făşii, portiveşti de sare, piper şi cimbru şi torni compoziţia peste dovleceii răciţi. Încorporezi şi torni peste tartă. Dai la cuptor pentru 30 de minute.
Poţi servi tarta ca atare sau însoţită de un sos de smântână cu usturoi.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititoarele noastre şi aparţin acestora.