Tartă cu mere
Merele sunt delicioase în combinaţie cu aluatul fraged şi zahărul caramelizat. Încearcă această reţetă şi te vei convinge.
Ingrediente:
Pentru aluat: 300 g făină 200 g unt sau margarină 100 g zahăr 3 gălbenuşuri coajă de lămâie puţină sare
4 mere mari
50 g unt (pentru uns tava)
zahăr (pentru tapetat tava)
Mod de preparare:
Pentru alutat, adaugi într-un bol făina, sarea, zahărul, untul moale şi gălbenuşurile. Le frămânţi până se amestecă foarte bine şi se omogenizează. Apoi, laşi aluatul să crească.
Pentru umplutură, tai merele în sferturi, apoi felii subţiri care să se măcereze împreună cu jumătate din cantitatea zahărului. Ungi forma de tartă cu unt şi presari zahăr. Aşezi feliile de mere pe tot fundul formei. Peste mere, pui aluatul cât să acoperi forma tavei. Presezi foarte bine!
Dai la cuptor cam 30 de minute. Când serveşti tarta este indicat să o răstorni, astfel fructele şi zahărul caramelizat vor fi deasupra, iar tarta va arată foarte bine.