Tartă de dovleac şi brânză dulce
10 decembrie 2018
Din țară
Această reţetă de tartă de dovleac şi brânză dulce vine de la Ana Sălăgean din Lupeni. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro.
Ingrediente:
300 g biscuiţi digestivi măcinaţi
180 g unt topit
300 g brânză dulce
200 g zahăr
300 g iaurt
1/2 linguriţă scorţişoară
1/2 linguriţă ghimbir
1/2 linguriţă nucşoară
1/2 linguriţă cuişoare
1 praf de sare
3 ouă mari
600 g piure de dovleac
Mod de preparare:
Pentru blat, amesteci biscuiţii cu untul, întinzi amestecul într-o tavă de tartă tapetată şi îl presezi cu degetele.
Pui restul ingredientelor într-un blender, le omogenizezi, apoi le răstorni peste blatul din tavă. Dai tarta la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 35 de minute.
FOTO: Arhivă personală