Tartă de dovleac şi brânză dulce

10 decembrie 2018   Din țară

Această reţetă de tartă de dovleac şi brânză dulce vine de la Ana Sălăgean din Lupeni. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro.

Ingrediente:

300 g biscuiţi digestivi măcinaţi

180 g unt topit

300 g brânză dulce

200 g zahăr

300 g iaurt

1/2 linguriţă scorţişoară

1/2 linguriţă ghimbir

1/2 linguriţă nucşoară

1/2 linguriţă cuişoare

1 praf de sare

3 ouă mari

600 g piure de dovleac

Mod de preparare:

Pentru blat, amesteci biscuiţii cu untul, întinzi amestecul într-o tavă de tartă tapetată şi îl presezi cu degetele.

Pui restul ingredientelor într-un blender, le omogenizezi, apoi le răstorni peste blatul din tavă. Dai tarta la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 35 de minute.

FOTO: Arhivă personală

Mai multe