Tartă rustică

3 octombrie 2016   Din țară

Mulţumim Mirelei Luca din Târgu-Mureş pentru această reţetă.

Ingrediente

Pentru aluat 500 g făină 1/2 plic praf de copt 1 lingură untură 1 ou sare lapte cât cuprinde

1 cutie brânză făgăraş

1 cutie cremă de brânză cu verdeaţă

50 g măsline negre fără sâmburi

1/2 ardei gras

1 ou

1 legătură pătrunjel

100 g cârnaţi picanţi

3-4 roşii cherry

sare

piper

50 g caşcaval

Mod de preparare

Cerni făina, presari puţină sare şi praful de copt. După ce amesteci, adaugi untura, oul bătut şi laptele călduţ. Frămânţi până ce obţii un aluat omogen, elastic, care poate fi întins.

Amesteci cele două feluri de brânză, adaugi oul bătut, măslinele feliate, ardeiul gras tăiat cubuleţe şi pătrunjelul tocat. Omogenizezi şi condimentezi cu sare şi piper după gust.

Întinzi aluatul în forma de tartă tapetată, având grijă să fie puţin mai mare decât forma. Pui umplutura, iar deasupra adaugi cârnaţii tăiaţi rondele şi roşiile cherry tăiate în două. Strângi marginile aluatului, încreţindu-le uşor.

Dai tava la cuptorul preîncălzit 40-45 de minute. Când e gata, scoţi tava din cuptor, presari caşcavalul răzuit şi mai dai la cuptor pentru câteva minute, până se topeşte caşcavalul. Serveşti tarta rece.

Mai multe