Terină de pui cu spanac
Îi mulţumim Rodicăi Vîlceleanu, din Brăila, pentru această reţetă simplă de terină de pui cu spanac.
Ingrediente
500 g piept de pui dezosat 250 g pulpe de pui dezosate 300 g spanac proaspăt 1 lingură alune măcinate mare 3-4 felii bacon 1 lingură muştar Dijon sare piper 50 ml ulei 1 ou 1 ceapă mică 1 chiflă veche de o zi lapte
Mod de preparare
Opreşti circa 100 g din pieptul de pui şi-l tai cuburi. Restul de piept şi pulpele le toci. Căleşti ceapa toactă mărunt într-o lingură de ulei încins, iar spanacul spălat şi scurs îl toci mărunt şi-l căleşti cu o lingură de ulei şi două linguri cu apă.
Înmoi chifla în lapte, o storci şi o amesteci cu carnea, ceapa răcită, muştarul, oul bătut, sare şi piper, după gust. Pui jumătate din compoziţie într-o tavă lungă îmbrăcată cu hârtie de copt, presari pieptul tăiat cuburi, întinzi uniform spanacul, pui baconul tăiat cuburi, alunele, acoperi cu restul de compoziţie de carne şi nivelezi.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit, pe baie de apă, pentru o oră. O laşi să se răcească bine în formă, după care o tai felii.